Grosjean pakt eerste pole in IndyCar Series

door Hidde Wissels
Grosjean-pole-indycar

Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft vrijdag bij zijn derde kwalificatie in de IndyCar Series poleposition weten te pakken, op het binnencircuit van de Indianapolis Motor Speedway. De Nederlander Rinus van Kalmthout start zaterdag vanaf de zevende positie.

De Formule 1-carrière van Grosjean kwam vorig jaar abrupt aan het einde. Zijn contract bij het team van Haas F1 zou niet worden verlengd, maar tijdens de Grand Prix van Bahrein kende hij een zware crash mee waardoor zijn seizoen er op zat. Door de brandwonden op zijn handen kon hij de laatste races van het seizoen niet rijden.

”Het is alsof ik weer leef"

"Weet je, zelfs in de afgelopen paar jaar, die qua resultaten zwaar waren, neem ik het voorbeeld van Duitsland vorig jaar waar ik negende eindigde met de Haas-auto. Dat was best bijzonder", vertelt Grosjean aan Autosport. "Ik denk ook aan Duitsland in 2018. Ik reed op de twaalfde plek na de laatste safetycar. In de laatste tien ronden reed ik op de zesde plaats of zoiets, dat was best een gaaf gevoel ook al win je niet.

Grosjean-indycar-series--700x467
(c) Foto: IndyCar Series / Matt Fraver

"De dagen die ik helemaal vergeten ben zijn wanneer je naar het raceweekend gaat en je vlinders in je buik hebt omdat je weet dat als je alles goed doet je misschien op pole eindigt of de race kan winnen. Dat is zeker iets dat ik de afgelopen jaren niet heb kunnen doen. Het voelt heel goed om in IndyCar te zijn op in een veld waar iedereen de kans heeft gekregen om te winnen. Het is alsof ik weer leef”, besluit Grosjean.

Grosjean was tijdens de kwalificatie met een tijd van 1.09.4396 een fractie sneller dan tweevoudig kampioen Josef Newgarden. Rinus ‘Veekay’ reed de zevende tijd in 1.09.8185.

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden