Gulf Oil staat voor terugkeer als sponsor van McLaren

ecff650ab8277bdee2b85b6c1cffdd31

Er gingen vandaag meerdere foto's rond van een McLaren Formule 1 auto, gepositioneerd op een tankstation. Ook Lando Norris en CEO Zak Brown waren aanwezig. Er werd gewerkt aan een reclamespotje. Een reclamespotje waarin verwacht wordt dat Gulf Oil een sponsorschap zal aankondigen met McLaren.

Op de wazig-gemaakte foto's die McLaren op zijn Sociale Media plaatste valt vaag het logo van Gulf te zien. Op vragen over de toekomstige samenwerking wilde McLaren niet reageren.

Met de terugkeer van het merk Gulf, keert er een iconische naam terug in de Formule 1. En de samenwerking tussen beide organisaties gaat terug tot in de jaren 60. Destijds reed McLaren oprichter Bruce McLaren ook al rond in auto's die werden gesponsord door Gulf.

images_ford_gt_1968_3-667x500
(c) favcars.com

Maar ondanks eerdere samenwerkingen met F1-teams werd het merk pas echt bekend op Le Mans vanwege de legendarische oranje-blauwe kleurstelling waarmee het Gulf-team destijds zijn rondjes reed. Maar niet alleen de kleurstelling maakte het team bekend, vooral de film 'Le Mans' uit 1971 zorgde voor de faam rondom het merk. Hoofdrolspeler Steve McQueen reed in de film voor het iconische oranje-blauwe Gulf team.

Maar het waren niet alleen de reclamespotjes en films waar Gulf het goed in deed, ook op de baan ging het ze goed af en ze zouden meerdere Le Mans zeges op hun naam schrijven. Een alom bekende naam met een heroïsche achtergrond. Iets wat denk ik alle F1-fans graag zien in hun sport.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden