Gunther Steiner: ‘Slechte prestaties door de banden’

RG-1-686

Haas F1 is matig aan het nieuwe seizoen begonnen. Het Amerikaanse team heeft slechts acht punten gehaald in de eerste vier races. Haas F1-teambaas Gunther Steiner geeft toe dat het team veel problemen heeft met de banden.

Haas heeft grote problemen om de banden tijdens de race in het juiste window te krijgen en vervolgens om deze op de juiste temperatuur te houden. “De andere teams krijgen de banden wel in het window, het betekent dat er werk aan de winkel is voor ons. Het heeft geen zin om het aan te nemen als een gegeven. Bij negen teams is het wel gelukt. Bij de een beter als de ander, maar we zijn absoluut het slechtste. Daar ben ik me bewust van”, laat Steiner aan Motorsport.com weten.

Wanneer de problemen met de banden zijn opgelost weet Steiner niet, waardoor de teambaas met niet al te veel vertrouwen richting de Grand Prix van Spanje gaat. “Ik heb niet heel veel vertrouwen, dat kun je je misschien wel voorstellen. We kennen de oorzaak, maar nu moeten we proberen om een oplossing te vinden.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen