Haas achteraan, maar zonder schade na contact met bollard

1018954276-LAT-20211211-GP2122_114958_ONY2473-105

Haas rijdt eigenlijk het hele jaar al achteraan en tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi was dit niet anders. Het team start met beide coureurs op de laatste rij van de grid. Volgens Mazepin kan het toch nog wel een interessant gevecht worden.

Mick Schumacher veroorzaakte, net als tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, een rode vlag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Dit keer was het omdat hij een bollard raakte in de laatste bocht. "Hij keek me al een hele tijd boos aan", grapte Schumacher in een interview met Ziggo Sport. Gelukkig voor de Duitser hield zijn bolide er geen schade aan over. "Ik voelde de limiet van de auto niet goed aan. Over het algemeen waren onze kwalificaties dit jaar goed. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar."

Race biedt andere kansen

Nikita Mazepin start de Grand Prix van Abu Dhabi achter zijn teamgenoot op plaats twintig. Volgens de Rus heeft het geen zin meer om tijdens het laatste weekend nog gefrustreerd te raken. "Het kan nog wel eens een interessant gevecht worden, een grand prix is altijd een andere uitdaging. Daarnaast brengt het ook andere kansen met zich mee."

Lees ook: Verstappen voor Hamilton op eerste rij GP van Abu Dhabi

Lees ook: Olav Mol volgend seizoen toch op radio én tv

Lees ook: F1-coureurs doen oproep om te vaccineren tegen corona

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden