Haas blijft ondanks ophef achter Mazepin staan

Mazepin-1-745

Haas heeft nogmaals bevestigd dat Nikita Mazepin in 2021 voor het Amerikaanse F1 team rijdt. De Rus raakte eerder deze maand in opspraak, maar het team blijft ondanks de ophef achter Mazepin staan.

Begin deze maand werd bekend dat het rijdersduo van Haas in 2021 bestaat uit Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Mazepin kwam kort na de bekendmaking in opspraak doordat hij op social media een video had gepost waarin hij een vrouw betastte die achter in zijn auto zat. Haas keurde het gedrag van de nieuwe coureur af, maar veel mensen op social media vonden dit niet genoeg.

De hashtag #WeSayNoToMazepin was geboren. De gebruikers van deze hashtag willen voorkomen dat Mazepin deel gaat nemen aan de Formule 1. De hashtag is ondertussen ruim 9000 keer gebruikt op twitter. Haas benadrukte daarom in een statement dat het team vasthoudt aan het rijdersduo Schumacher/Mazepin. "Wij willen nogmaals benadrukken dat Mazepin en Schumacher in 2021 ons rijdersduo vormen", begon het statement. "In een eerdere verklaring hebben we aangegeven dat we het gedrag van Nikita intern zouden behandelen. Dat is inmiddels gebeurd. We doen verder geen uitspraken over de zaak", aldus Haas.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden