1920x1080-Kevin-Magnussen-Haas-GP-Duitsland-2019

Romain Grosjean en Kevin Magnussen racen komend weekend in België met dezelfde specificatie van de VF-19 bolide. De beide coureurs van Haas reden sinds de Britse Grand Prix met verschillende specs. De renstal probeerde op deze manier uit te zoeken waarom de prestaties van het team tegenvielen.

Op Silverstone reed Grosjean met de spec waarmee de renstal ook in Australië van start ging en Magnussen hield vast aan de upgrade die in Spanje was geïntroduceerd. Daarna reed de Deen ook in Duitsland en Hongarije met upgrades. In België zullen de coureurs racen met een 'verfijnde upgrade' waarmee Magnussen voor de zomerstop in actie kwam.

Leerproces

"Voor Spa gaan we verder met upgrade van de auto waarmee we ook op Hockenheim hebben gereden", zegt teambaas Günther Steiner tegen Motorsport.com. "We hebben er behoorlijk wat van geleerd en geprobeerd de auto te verbeteren door enkele componenten te veranderen. Beide auto's zullen dezelfde specificaties hebben, en hopelijk kunnen we er nog meer over leren."

Haas F1 Team staat na twaalf races op een achtste plaats in de stand om de constructeurstitel met 26 punten. De zesde plaats van Magnussen in Australië is vooralsnog het beste resultaat van de renstal dit seizoen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen