Haas F1 neemt 'vriendschappelijk' afscheid van Rich Energy

GRO2-960

Rich Energy is niet langer de titelsponsor van het Haas F1 Team. In een verklaring op social media meldt het Amerikaanse team dat beide partijen na "vriendschappelijk" overleg hebben besloten niet langer samen verder te gaan.

De reden voor de breuk is dat door "een bedrijfsmatige herstructurering Rich Energy een nieuwe wereldwijde strategie noodzakelijk acht." En dus "concluderen Haas F1 en Rich Energy dat een beëindiging van de samenwerking het beste is voor beide partijen." Haas "bedankt de mensen achter Rich Energy en wenst ze het allerbeste toe."

EEBjxMwXsAI15Ik
(c) Haas F1 Team

Rich Energy werd vorig jaar oktober aangekondigd als langjarige titelsponsor van het Amerikaanse team. De relatie tussen het Formule 1-team en de flamboyante Rich Energy-directeur William Storey was vanaf dag één moeizaam. Vooral nadat Rich verwikkeld raakte in een rechtszaak met een fietsfabrikant over het gebruik van een logo liepen de zaken mis. Storey werd - na laatdunkende opmerkingen over de prestaties van Haas op Twitter - door zijn medeaandeelhouders uit de directie van het bedrijf gezet, maar bleek later toch weer mede-eigenaar te zijn.

L5R4527-437
(vlnr) Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Günther Steiner en William Storey in betere tijden (c) Haas F1 Team

Op de website van het team zijn alle verwijzingen naar de energiedrankjesfabrikant verwijderd. Waarschijnlijk rijdt het team ook de rest van het seizoen met de zwart-gouden kleurstelling, maar dan zonder de sponsorlogo's.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen