Haas: Nét genoeg onderdelen voor laatste F1-weekend

1018939773-LAT-20211205-GP2121_184949_54I3619-590

Günther Steiner, teambaas van Haas, heeft laten weten dat het team nog maar weinig reserveonderdelen heeft na de twee crashes in Saoedi-Arabië. Volgens Steiner is het genoeg om beide auto's weer op te bouwen voor het laatste weekend, maar het team kan zich volgens hem niet nog een crash veroorloven.

Haas zal niet tevreden terugkijken op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Mick Schumacher vloog er hard af in bocht 22. Er was veel schade aan de auto van de Duitser. De klap leverde ook de eerste rode vlag van de race op. Bij de herstart kwamen Sergio Pérez en Charles Leclerc met elkaar in aanraking. George Russell probeerde de crash te ontwijken en remde. Nikita Mazepin kon niet meer reageren en klapte vol achterop de Williams-bolide. Het team verlaat Jeddah met twee beschadigde auto's.

Niet crashen in Abu Dhabi

Het team heeft nog nét genoeg onderdelen om de auto's weer op te bouwen, maar veel meer ook niet. Dat liet teambaas Günther Steiner weten aan Motorsport.com. "Het kon beter nu gebeuren dan vijf races geleden. Je verwacht niet dat je nog twee auto's afschrijft met nog twee races te gaan." Voor nu zijn er dus nog geen problemen, maar het team moet wel voorzichtig doen in Abu Dhabi. "Als we crashen in de eerste vrije training gaat het nog spannend worden."

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Saoedie-Arabië, de race

Lees ook: Max Verstappen: “Ze verdienen niet één woord uit mijn mond”

Lees ook: Mol: “Al jaren geen alcohol gehad, maar toch heb ik een kater”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden