Haas kan motor pas vlak voor wintertest installeren

1018361720-LAT-20201128-GP2015_124620_ONZ5436-786

De motor waarmee Haas gaat rijden komend jaar, wordt voor het eerst opgestart vlak voor de wintertest in Bahrein. Het Amerikaanse team kan vanwege COVID-19 maatregelen niet eerder de motor testen. Dit liet Guenther Steiner weten aan de website van Formule 1.

Normaliter wordt de Ferrari-motor van Haas door Ferrari-technici geïnstalleerd in Dallara, Italië. Vanwege het grotendeels hetzelfde blijven van de bolide, besloot Haas om de auto in Engeland, bij de fabriek, in elkaar te zetten. Aangezien de motor van Ferrari is, kan het Haas-personeel deze niet zelf installeren. Ferrari-technici moeten dus naar Engeland komen om de motor aan te sluiten.

Guenther-Steiner-700x467
Guenther Steiner © Andy Hone / LAT Images

Door nieuwe coronamaatregelen van de Engelse regering is er een 10 dagen quarantaine plicht. Hierdoor is het niet mogelijk voor de Ferrari-technici om langs te komen. Volgens Teambaas Guenther Steiner is het qua tijd niet mogelijk om de technici 10 dagen in quarantaine te laten zitten. De Formule 1 teams hebben het te druk in dit kritieke stadium van het voorseizoen.

(Te) Laat?

"Het team gaat de auto in Engeland in elkaar zetten en in Bahrein zetten we de motor, voor de test, voor het eerst aan", zegt Guenther Steiner, teambaas van Haas F1 Team. "Veel onderdelen van de motor blijven hetzelfde, bijvoorbeeld de versnellingsbak", aldus Steiner. De teambaas geeft aan dat als sommige onderdelen niet hetzelfde waren gebleven ze te laat waren geweest. "Met de huidige situatie is het nog te overzien." Als de motor niet op tijd kan worden geïnstalleerd zou het kunnen zijn dat het team een deel van de wintertest niet kan rijden.

De testdagen in Bahrein beginnen op 12 maart en duurt drie dagen. Het team van Haas is hier een week eerder aanwezig om de motor aan te sluiten en te testen.

Lees ook: Wintertest vindt dit jaar in Bahrein plaats

Lees ook: Kevin Magnussen sluit invalbeurt bij Haas F1 uit

Lees ook: Steiner sluit F1-weerzien Magnussen en Grosjean niet uit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden