Steiner positief over de toekomst door budget cap

Steiner-Haas-F1

"Zonder de budget cap en de nieuwe verdeling van het prijzengeld, denk ik niet dat we hier dit jaar nog waren geweest", stelt Guenther Steiner. De Haas-teambaas is positief over de nieuwe regeling die een limiet stelt aan de hoeveelheid geld die de Formule 1-teams mogen spenderen. Vooral de teams in het midden van het klassement krijgen zo de kans om een inhaalslag te maken naar de topteams. 

"Als je het goed doet kun je met de budget cap quitte spelen", begint Steiner. "En als de sport het goed doet op commercieel vlak kun je er zelfs een winstgevend bedrijf van maken. Dat is het nu ook, maar voor de meesten van ons is het er wel eentje die verlies draait. Het doel voor Haas is om ook winst te gaan maken, dus ik denk dat het voor ons heel moeilijk zou zijn geweest om overeind te blijven in de toekomst, als er geen budget cap zou zijn", vervolgt Steiner in gesprek met GPfans.com.

Een foto van Haas teambaas Gunther Steiner
(c) Haas Media Pool / Andy Hone / LAT Images

Ook Gene Haas, eigenaar van het Formule 1-team, liet weten dat het onmogelijk is om de grotere teams bij te benen met de bedragen die zij ter beschikking hebben. Een mogelijk vertrek van het team uit de Formule 1 lag volgens Haas dan ook op de loer.

'Grote teams zijn toch niet bij te houden'

"Het heeft geen zin voor een klein team om zo veel geld uit te geven. Je kan de grote teams toch niet bijhouden. Je moet zo veel geld investeren, en je krijgt het er vervolgens niks voor terug. Het heeft geen zin", stelt Steiner vast. "Wij zijn geen autofabrikant, wij kunnen de hoeveelheid geld dat zij uitgeven niet rechtvaardigen, en dat is prima. Het was geen kritiek, het was gewoon eerlijkheid. Soms kom je op een punt dat je moet zeggen 'hé, we hebben het leuk gehad'. Dan ga je verder en ga je iets anders doen met dat geld, want er zijn veel leuke dingen die je met al dat geld kunt doen."

Lees ook: Memorabele races: Grand Prix van België 1998

Lees ook: Alles wat je moet weten over de Virtual Brazilian Grand Prix

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden