Haas wint het kampioenschap van de Virtual Grand Prix

f1-game

De derde en laatste ronde van de Virtual Grand Prix is gestreden op het circuit van São Paulo. George Russell wist voor de tweede keer op rij de race te winnen, maar het was niet genoeg voor Williams om het kampioenschap binnen te slepen. De Fittipaldi-broers Enzo en Pietro wisten voor Haas de titel te pakken.

Nicolas Longuet werd eerste bij de sprintraces wat betekende dat zijn teamgenoot Arnoud Tsamere poleposition had voor de race. Tsamere zakte echter al snel naar de tweede plaats achter Dino Beganovic. George Russell, die als 14e startte, schoot na een crash in de eerste ronde naar de derde plaats. Na de race vertelde Russell dat hij zelf ook niet wist hoe dat gebeurde. Na het inhalen van Tsamere in de tweede ronde kon George een plaatsje opschuiven naar de tweede plaats. In de derde ronde wist Russell koploper Dino Beganovic in te halen en werd hij zelf de raceleider.

russell-667x500
(c) BoxThisLap

In de achttiende ronde van de race gaat de Russell de Pitstraat in voor nieuwe mediums. Hierdoor zakte hij terug naar de vijfde plaats, maar kreeg al snel zijn koppositie terug die hij de hele race kon behouden. In de één na laatste ronde van de race wist Russell zelfs Thibaut Courtois te lappen. De keeper van Real Madrid stond een uur voor de aanvang van de race nog op het voetbalveld.

George Russell won de race voor de zesde keer op rij. Dit keer met meer dan zes seconden voorsprong op Enzo Fittipaldi die tweede werd.

https://twitter.com/GeorgeRussell63/status/1361038635794112512

Fittipaldi-broers

Enzo fittipaldi startte als negende, maar wist zich al snel omhoog te werken naar de tweede plek in ronde zes. Na een pitstop moest Enzo weer vechten voor zijn tweede plaats, maar na die gewonnen te hebben wist hij hem de hele race t behouden. Voor de Fittipaldi-broers is het een thuisrace. Samen kregen ze het voor elkaar om 85 punten voor Haas te scoren en eerste te worden met hun team in het kampioenschap.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1361034659300278277

Na de race vertelde Pietro Fittipaldi over zijn broertje Enzo dat hij jaloers op hem is. Pietro zei dat hij elke dag van de week probeert te oefenen, terwijl Enzo amper kon oefenen deze week, omdat hij aan het testen was in Florida, maar wel tweede wist te worden tijdens de Virtual Grand Prix.

De Fittipaldi-broers hebben $20.000 gewonnen voor het goede doel Grand Prix Trust. De stichting helpt mensen die in de Formule 1 hebben gewerkt, zoals de engineers, cateraars of media, wanneer het niet goed met hen gaat. Zo helpen zij bijvoorbeeld bij het betalen van ziekenhuiskosten.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de Virtual Brazilian Grand Prix

Lees ook: George Russell wint de Virtual Grand Prix

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden