Häkkinen: “Vettel gaat nog niet met Formule 1 pensioen”

DNjaZ10WkAAILz_

Mika Häkkinen gelooft niet dat Sebastian Vettel na dit seizoen al met pensioen zal gaan. De tweevoudig wereldkampioen ziet de mislukte contractonderhandelingen met Ferrari als een teken dat Vettel wel degelijk bezig is met zijn toekomst in de Formule 1. 

“Kijkend naar de aankondiging van Ferrari dan vallen mij twee dingen op”, aldus Häkkinen in zijn blog voor Unibet. “Allereerst dat de onderhandelingen op niets uitliepen, waarop beide partijen besloten uit elkaar te gaan. Ze hadden dus de intentie om er samen uit te komen. Sebastian is er altijd openlijk voor uitgekomen dat hij hoopte op een nieuw contract, dus dit heeft niets met een vervroegd afscheid te maken. Het is gewoonweg niet tot een nieuwe overeenkomst gekomen”.

Als tweede punt stipt de oud-McLaren coureur aan dat de keuze om Charles Leclerc langer aan het team te binden niet in het voordeel werkte voor Vettel. De Fin denkt dat door de resultaten van Leclerc vorig seizoen, waaronder een overwinning voor de eigen tifosi op Monza, de positie van Vettel onder druk stond. “Het team heeft ingezet op Charles Leclerc voor de lange termijn, waardoor de onderhandelingen voor Sebastian nooit makkelijk zouden worden”. 

Alhoewel Häkkinen hoopt dat Vettel in de Formule 1 actief blijft, snapt hij ook dat de Duitser al lange tijd actief is in de koningsklasse actief is en hij daardoor wellicht niet meer op hetzelfde niveau kan presteren als in het verleden. Häkkinen haalt daarbij zijn eigen situatie aan bij McLaren in 2000 en 2001. “Ik was betrokken bij steeds meer ongelukken en dat tastte mijn zelfvertrouwen aan. Dat leidde uiteindelijk tot mijn beslissing om te stoppen. Als je gewend bent om races te winnen en te strijden voor het wereldkampioenschap, dan voel je gewoon wanneer je energie afneemt en je niet meer voor 100 procent toegewijd bent.” 

Hoe de toekomst van Vettel er uit ziet is ook voor Häkkinen gissen. De Fin denkt dat de beslissing van de Ferrari coureur ook afhangt van de beschikbaarheid van een stoeltje bij een competitief team. “Persoonlijk hoop ik dat hij actief blijft. Hij is een snelle coureur en een geweldige ambassadeur voor de Formule 1, maar alleen hij kan het besluit nemen. Diep in zijn hart heeft hij zijn beslissing al genomen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen