Hamilton bezig met Mercedes contractonderhandelingen

M270765-1

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat de contractonderhandelingen bij Mercedes in gang zijn gezet. De zevenvoudig wereldkampioen wilt zijn contract veel sneller klaar hebben dan vorig jaar. Het ziet er dus naar uit dat de Mercedes-coureur nog een seizoen gaat meerijden. 

Tijdens de media dag voor de Grand Prix van Stiermarken bevestigt Hamilton tegen Formula 1 dat de onderhandelingen met Mercedes begonnen zijn. De Brit weet van vorig jaar dat hij het sneller achter de rug wilt hebben. Volgens hem loopt het vooralsnog zonder problemen. Hij heeft een goede communicatie met teambaas Toto Wolff en de gesprekken verlopen rustig, zonder enige druk. "Ik hoop dat we het snel voor elkaar hebben."

Valtteri Bottas / Lewis Hamilton / Portugal / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Wolfgang Wilhelm)

Steun voor Bottas

Het stoeltje voor Hamilton bij Mercedes lijkt dus bijna vast te staan. Dat geldt niet voor teamgenoot Valtteri Bottas, die onlangs in het middelpunt van de aandacht stond. Meerdere media beweren dat hij zijn Mercedes moet afstaan aan George Russell. Bottas verdedigde zichzelf tegen deze geruchten en kan ook op steun rekenen van zijn teamgenoot.

"We hebben allebei ups en downs gehad in onze carrière. Valtteri is een fantastische teamgenoot en ik zie niet dat het moet veranderen," zegt Hamilton. "Ik denk dat we als team vele jaren goed hebben gewerkt. Valtteri is de beste teamgenoot in het algemeen, en als ik teamgenoot zeg, gaat het niet alleen om de prestaties van de coureur. Het gaat ook om de sfeer in het team en hoe je werkt met teamgenoten."

Grand Prix van Stiermarken

Tijdens de persconferentie gaf de Brit aan dat hij optimistisch vooruitkijkt naar de aankomende race. Hij zegt veel geleerd te hebben van de afgelopen paar races, waarin Red Bull een sterke tegenstander was van Mercedes. Hij houdt er ook rekening mee dat Red Bull net zo snel en sterk zal zijn. "Elke stap vooruit is er één in de goede richting. Zelfs als het maar 0.01 procent is."

Teambaas Toto Wolff denkt er hetzelfde over: "Na Frankrijk weten we wat we kunnen verbeteren en op welke gebieden de mogelijkheid daarvoor is. Het gaat er nu om dat we ons concentreren op het doorvoeren van die verbeteringen naar de volgende twee rondes in Oostenrijk. Hopelijk kunnen we het positieve momentum weer in ons voordeel kunnen terugdraaien."

Lees ook: AlphaTauri gebrand op goed weekend Oostenrijk

Lees ook: Helmut Marko: “Pérez doet het nu beter dan Bottas”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden