Lewis Hamilton: "Boegeroep geeft me juist energie"

M277281

Lewis Hamilton heeft pole position gepakt voor de Grand Prix van Hongarije. De Brit zette een snelle eerste ronde neer en leek in de tweede ronde Max Verstappen en Sergio Pérez op te houden om zo de temperatuur uit hun banden te houden. Dit nam een deel van de fans op de tribunes hem niet in dank af, want hij kreeg flink wat boegeroep naar zijn hoofd. 

"Dat boegeroep geeft me juist energie", stelde Hamilton die daarmee een sneer uitdeelde aan het publiek op de tribunes. Een deel van de fans was niet blij met de manier waarop Hamilton pole pakte en begon hem uit te jouwen. De Brit reed in de outlap voor de tweede en laatste snelle run de baan op voor Verstappen en Pérez. Hij begon de outlap heel langzaam en hield de Red Bull-coureurs op. Daardoor kregen zowel hijzelf als Verstappen en Pérez geen temperatuur in hun banden.

Lewis Hamilton / Mercedes / Hongarije / Hungaroring / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Max wist nog wel voor het aanspringen van de rode lichten over de finish te komen, maar dat lukte Pérez niet meer. De Mercedes-coureur zelf had die laatste run geen enkele grip en wist er logischerwijs geen beter rondje uit te persen. Zijn eerste run was echter genoeg voor pole. "Het was een goed kwalificatierondje. We hebben goed teamwerk geleverd en we hebben er alles aan gedaan om de auto beter te maken."

Verrassende bandenkeuze

De Brit verbaast zich over de bandenkeuze van de rest van de top tien. "Het is een lang stuk naar bocht 1. Het is verrassend om te zien dat iedereen achter ons op soft gaat starten, maar we gaan het zien."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Red Bull ontslaat medewerker na racistische WhatsAppjes

Lees ook: Netflix komt met film over leven Michael Schumacher

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen