M285080

Lewis Hamilton is van mening dat coureurs wat meer op hun taalgebruik moeten letten. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen is het niet goed voor de vele kinderen die kijken. De coureurs zijn toch de voorbeelden voor veel kinderen. Deels lijkt het ook een sneer te zijn naar Max Verstappen die de Brit in Amerika nog een “domme idioot” noemde.

Boordradio’s horen bij de Formule 1. Het geeft de kijker een inkijkje in de strategie en laat zien wat een coureur allemaal communiceert met zijn engineer. Daarnaast zorgen boordradio's natuurlijk ook voor het nodige vermaak. Vaak genoeg zijn coureurs ontevreden over anderen en dat laten ze weten ook. Scheldwoorden worden netjes weggepiept, maar deze zijn voor veel fans zelf wel in te vullen. Volgens Lewis Hamilton moeten coureurs een beetje meer op hun taalgebruik letten.

Niet goed voor kinderen

Lewis Hamilton liet in de persconferentie voor aanvang van de Grand Prix van Mexico weten dat hij de boordradio’s niet kindvriendelijk vindt. Deels is dit ook een sneer naar zijn grote concurrent. Max Verstappen noemde Hamilton namelijk een “domme idioot” tijdens de tweede vrije training in Amerika. “Er zijn veel kinderen die naar ons kijken, zij zien ons als voorbeeld. Als ik vervolgens hoor wat sommige coureurs allemaal zeggen, dat is niet goed voor de jonge kinderen die naar de sport kijken.”

Lees ook: Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

Lees ook: Gridstraf voor Russell wegens wisselen versnellingsbak

Lees ook: Verstappen ruim vier tiende los tijdens VT2 Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden