Lewis

Lewis Hamilton heeft in België zijn vijfde overwinning van het jaar binnengehaald. Valtteri Bottas en Max Verstappen eindigden de race op plekken twee en drie.  

Voorafgaand aan de race was er al drama voor Carlos Sainz. De Spanjaard zou de race niet starten nadat er een uitlaatprobleem optrad in zijn ronde naar de grid.

Lewis Hamilton begon de race vanaf pole position, die hij zonder al te veel problemen omzette in de leiding. Max Verstappen was nog even in gevecht met Daniel Ricciardo, maar de Nederlander behield zijn derde plek. Charles Leclerc kende een hele goede start; de Monegask lag na de eerste ronde al op de achtste plek. Het ging hem echter niet fantastisch af en na 7 ronden lag de Ferrari-coureur alweer op de twaalfde plek. Na 10 ronden kwamen de eerste opmerkingen over de banden; Max Verstappen meldde aan zijn team dat hij weinig grip voelde.

https://twitter.com/F1/status/1300065141288046592

Crashes van Giovinazzi en Russell zorgden er even later echter al voor dat de eerste serie pitstops werd gehouden achter de safety car. Vooraan switchte iedereen hierdoor naar de harde compound. Gasly en Perez waren de uitzonderingen, zij besloten geen pitstops te maken. Vooraan bleef na de herstart de orde ongewijzigd, met Hamilton en Bottas voor Verstappen. Vettel en Leclerc waren verwikkeld in een gevecht om de twaalfde plek toen de twee elkaar licht raakten. Leclerc's race werd vervolgens gekenmerkt door hydraulische problemen, waardoor de winnaar van 2019 stijf achteraan lag.

Vooraan was er geen vuiltje aan de lucht voor Lewis Hamilton; de Brit koerste op een foutje na eenvoudig op een volgende zege af. Valtteri Bottas had nog even problemen met een gevoelloos been, maar de Fin eindigde de race wel gewoon op de tweede plek. Max Verstappen completeerde het podium, met Ricciardo, Ocon en Albon op plekken 4,5 en 6.

Het volledige resultaat van de race zie je hieronder:

Resultaat-Belgie-700x394
(C) Formula 1 Twitter

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen