Hamilton en Wolff trots na zevende titel op rij Mercedes

ElvlRz5WMAA48z6

Mercedes stelde voor de zevende keer op rij het constructeurskampioenschap veilig, een nieuw record in de Formule 1. Lewis Hamilton en Toto Wolff laten na afloop van de race weten trots te zijn op het team.

Het binnenhalen van het kampioenschap was slechts een formaliteit in Imola, maar het team uit Brackley pakte het in stijl door middel van een één-twee. Hamilton pakte zijn 93e overwinning en staat na de race stil bij het winnen van de kampioenschap bij de teams: “Ik ben overweldigd door emoties, omdat ik nu naar mijn team kijk en denk aan al die mensen op de fabriek. Zij zijn de echte helden, omdat zij keihard blijven werken en nooit opgeven. Kijkers denken wellicht dat dit gevoel gaat wennen, maar elke titel voelt weer aan als de eerste. Ik voel mij vereerd dat ik onderdeel ben van dit team en een dergelijk record kan verbeteren. Geen enkel team heeft dit tot nu toe bereikt. Het is niet eenvoudig om jaar na jaar, weekend na weekend dit vol te houden.”

Teambaas Toto Wolff sluit zich aan bij de zesvoudig wereldkampioen: “Dit is iets om erg trots op te zijn. We hebben een geweldig team, waarbij we de lat steeds hoger leggen. Dat is de reden waarom we dit bereikt hebben. Zolang we gemotiveerd blijven en de energie hebben dan kunnen we nóg beter. Max en Honda zullen ons volgend jaar het vuur aan de schenen leggen en we kijken alvast uit naar die uitdaging.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen