Hamilton: "Goede stappen gezet na testdagen"

M261088

Lewis Hamilton greep naast de pole positie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Brit kwam 0.388 seconden tekort op Max Verstappen. Na de kwalificatie gaf Hamilton aan dat hij verrast was hoe dicht ze bij de Red Bull van de Nederlander konden komen.

“Max (Verstappen red.) was zo snel in die laatste ronde. Ik heb absoluut alles gegeven wat ik had, maar het was helaas niet goed genoeg”, liet Hamilton na afloop van de kwalificatie voor de microfoon van David Coulthard weten.

Hamilton gaf ook aan dat het team een goede stap heeft gezet na de testdagen. “Ik denk dat we een goede stap vooruit hebben gezet richting dit weekend. Dat is vooral te danken aan het harde werk van de mannen en vrouwen in de fabriek."

M261102-1-700x467
Foto: Mercedes-AMG (Sebastian Kawka)

De zevenvoudig wereldkampioen verklaarde tegenover Formula1.com dat het moeilijk te zeggen is of ze in de long runs tijd goed kunnen maken in de race. “Ik denk dat dat moeilijk is om te zeggen. Het gat in snelheid dat er vandaag was, wordt vaak meegenomen naar de race. Red Bull is erg sterk in races. Ik denk dat we wel wat dichterbij kunnen komen, maar ik denk dat zij ook minstens twee tiende van een seconde achter de hand hebben."

Lees ook: Max Verstappen: “Hopen op een vlekkeloze start”
Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden