Hamilton had 99e pole niet verwacht in Imola

M263354

Lewis Hamilton pakte de 99e pole position van zijn carrière op het circuit van Imola. De Brit was met een tijd van 1:14.411 de snelste en bleef Sergio Pérez met 0.035 seconden voor. De regerend wereldkampioen had echter niet gedacht dat hij Red Bull zou kunnen verslaan in de kwalificatie.

"Ik had helemaal niet verwacht dat we voor de twee Red Bulls zouden staan. Ze waren het hele weekend zo snel. Op sommige momenten waren ze zelfs zes tienden sneller", liet Hamilton na afloop van de kwalificatie weten.

De Mercedes-coureur laat weten blij te zijn dat ze de strijd kunnen aangaan met Red Bull Racing, nu er twee Red Bulls vooraan staan tegen één Mercedes. "Ik hou van de uitdaging, dus ik ben blij dat de Red Bulls eindelijk vooraan staan. De strategie wordt wel lastiger en het zal zeker een uitdaging worden morgen. De racepace van de Red Bulls is erg sterk als we naar de longruns van vrijdag kijken."

38-saturday-imola-700x467
Foto: Pirelli Media (Mark Sutton / LAT Images)

Hamilton denkt dat de lage temperatuur Mercedes dichter bij de Red Bulls gebracht heeft. "Het circuit heeft medium en snelle bochten, ik denk dat we het gat gedicht hebben. De temperaturen zijn een stuk lager, waardoor we dichterbij zitten. Maar ze zijn zo sterk, we moeten perfecte rondetijden neerzetten als we kans willen maken op de winst morgen," sloot de Brit af.

Lees ook: Hamilton pakt pole position voor de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Norris teleurgesteld na kwalificatie GP Emilia-Romagna

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden