Hamilton: “Had nooit durven dromen dat ik dit kon bereiken”

ElLtHVTXUAAv_bG

Lewis Hamilton boekte op het circuit van Portimao zijn 92ste Grand Prix overwinning. De Brit moest in de openingsfase eerst nog teamgenoot Bottas voorbij laten. Nadat Hamilton de Fin weer terug had gegrepen domineerde de zesvoudig wereldkampioen de race. Met zijn overwinning rijdt Hamilton het record van Michael Schumacher uit de boeken. “Had nooit durven dromen dat ik dit kon bereiken.”

Na afloop van de race kon Hamilton zijn geluk niet op en benadrukt hij de invloed van het team op zijn successen. “Ik ben heel veel dank verschuldigd aan mijn team en de mensen in de fabriek. Ze werken keihard, blijven innoveren en verleggen de grenzen. Het is een eer om voor ze te werken. De betrouwbaarheid is ook geweldig. Iedereen blijft pushen en het is fantastisch om door ze omringd te worden. Die samenwerking inspireert mij.”

“Het was zwaar vandaag”, aldus Hamilton over de listige omstandigheden. “Alles draaide om de temperatuur vandaag. En met de setup die ik had maakte ik daar gebruik van.” De eerste ronde verliep voor de Brit wel moeizaam. De Mercedes coureur zag zowel Bottas als Sainz aan zich voorbij komen. “Ik had een goede start, maar in bocht 7 had ik een enorm overstuurmoment en wist niet wat daarna zou volgen, dus ik ging van mijn gas af. Ik had misschien ten opzichte van Valtteri kunnen verdedigen, maar ik besloot dat ik later terug zou vechten. En gelukkig was ik daartoe in staat.”

Hamilton zette zijn teamgenoot op grote achterstand, maar kreeg richting het einde van de race nog last van kramp in zijn been. “Deze sport vraagt het uiterste van je. Ik kreeg kramp in mijn rechterkuit, dus ik moest af en toe liften op het rechte stuk. Het was pijnlijk, maar ik moest er doorheen bijten, want je moet door.”

Voor Hamilton betekende de winst in Portugal ook dat hij nu ook het recordaantal overwinningen van Schumacher uit de boeken rijdt. De Mercedes-coureur is trots op hetgeen hij bereikt heeft met het team. “Ik had nooit durven dromen dat ik dit kon bereiken. Ik had geen glazen bol toen ik de overstap maakte en de samenwerking aanging met dit team. En hier sta ik nu. Ik probeer elke dag alles eruit te halen en we roeien allemaal in dezelfde richting. Daarom boeken we de successen. Ik zal even tijd nodig hebben om dit te laten bezinken, want ik zit nu nog steeds in de race modus. Ik kan de juiste woorden niet vinden op dit moment.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden