Hamilton: ''Het is beter om met de huidige banden te blijven rijden''

Hamilton-Bahrein

Lewis Hamilton is niet blij met de nieuwe banden van Pirelli. De zevenvoudig wereldkampioen vertelt dat Pirelli het niet is gelukt om in twee jaar betere banden te produceren en dat het beter is om met de huidige compounds te blijven rijden.

Hamilton heeft na afloop van de eerste twee trainingen aangegeven dat hij niet tevreden is met de balans in zijn auto, ondanks dat de Brit in beide trainingen de snelste man van het veld was.

''Ik was niet blij met de balans van de auto vandaag'', begint Hamilton. ''De banden werken hier totaal anders, dan tijdens de vorige Grand Prix. We hebben echt nog wat werk te doen voor de rest van het weekend.''

Valtteri Bottas had naar eigen zeggen een goede eerste dag achter de rug, hoewel de balans in zijn auto altijd verbeterd kan worden. De Fin werd tweede en derde tijdens de vrijdagtrainingen.

''De dag verliep prima en het algemene gevoel in de auto was goed'', vertelt Bottas. ''Ik ben nog niet helemaal tevreden over de balans, maar voor ons verliep de eerste dag volgens plan. Red Bull is gevaarlijk dit weekend, want die zagen er ook erg goed uit vandaag.''

Er werd opnieuw met de banden van volgend jaar getest en Hamilton was nogal kritisch op bandenleverancier Pirelli.

''Ik heb het grootste respect voor de medewerkers van Pirelli, die week in week uit voor onze banden en veiligheid zorgen. Maar we rijden nu twee jaar met deze banden en ze hebben in die tijd geen betere banden weten te produceren. De banden voelen echt niet goed. Voor de fans maakt dat niet uit maar ik maak me zorgen, want als dit is wat ze kunnen, kunnen we beter bij de banden blijven waar we nu mee rijden'', besluit Hamilton.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen