Hamilton hoeft mogelijk geen vierde motor te gebruiken

M279069

Het is nog maar zeer de vraag of Lewis Hamilton dit seizoen een vierde motor moet gebruiken. Dat meldt Motorsport.com. Het gebruiken van de vierde krachtbron zou een gridstraf opleveren voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Langzamerhand werkt de Formule 1 zich toe naar de slotfase van het raceseizoen. Nu het einde in zicht komt moeten teams zich gaan bekommeren over het eventueel gebruiken van een vierde verse krachtbron. Red Bull Racing heeft bevestigd dat Max Verstappen een gridstraf gaat pakken voor een vierde motor. Helmut Marko heeft onlangs aangegeven dat dit waarschijnlijk tijdens de volgende race in Rusland gaat gebeuren. Teambaas van Mercedes Toto Wolff kan nog niet aangeven of er een extra motor gebruikt moet worden. Het team van Mercedes zal dit per race bekijken.

“Het staat niet op de planning een extra krachtbron te nemen"

"Nee, het is geen absolute must. Deze power unit draait nog heel comfortabel. De beslissing kan op elk moment genomen worden, maar op dit moment hebben we niet het gevoel dat het noodzakelijk is. Houdt dat in dat we niet naar een vierde motor grijpen? Nee. We kijken hoe de komende races uitpakken.” Hamilton hoopt dat hij met de huidige motoren het seizoen kan uitzingen. “Op dit moment heb ik nog twee motoren. En het staat niet op de planning om een extra krachtbron te nemen. Hopelijk blijft dat zo, we zullen zien.”

Lees ook: Jack Plooij over bron vertrek Vettel: “Het was een coureur"

Lees ook: Hülkenberg: “Crash Verstappen en Hamilton was gewoon racen"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max wist dat hij bocht niet zou halen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen