M289599

Lewis Hamilton reed een dijk van een wedstrijd tijdens de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. De Brit moest na zijn diskwalificatie achteraan starten, maar sneed als een warm mes door de boter en finishte uiteindelijk als vijfde. Door de gridstraf voor het vervangen van zijn motor zal hij zondag vanaf de tiende plaats de race moeten aanvangen, maar hoopt dat hij dan net zo'n inhaalrace kan neerzetten als tijdens de sprint.

Hamilton wist in de 24 ronden durende sprintkwalificatie maar liefst vijftien posities goed te maken.  "Het was een goede dag, na de moeilijke start in de ochtend", refereerde de zevenvoudig wereldkampioen naar de het incident met de achtervleugel. Na de tweede training op zaterdag kreeg de Mercedes-coureur te horen dat hij gediskwalificeerd was in na de kwalificatie op vrijdag en achteraan moest starten voor de sprintkwalificatie.

Lewis Hamilton / Mercedes / Lando Norris / McLaren / Brazilie / Interlagos /2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Tegenover Ziggo Sport verklaarde Hamilton dat hij vooral bezig was met druk uitvoeren en naar voren komen. Door de slechte ligging van het 'vierkantje' waar de interviews gehouden worden zijn de interviews het hele weekend rumoerig, daar maakte Hamilton even gebruik van om weer eens te stellen dat ze met de beste fans te maken hebben in Brazilië zoals hij zo vaak doet. "De steun in Brazilië is echt geweldig, ik zal blijven vechten."

Hoofdrace op zondag

"Op zondag moeten we wederom plaatsen terug op de grid, dus ik ga terug naar de tiende plaats", ging Hamilton verder. Hij hoopt dat hij het kunstje wat hij tijdens de sprintkwalificatie liet zien zondag tijdens de race kan herhalen.

Lees ook: Bottas pakt pole position na spectaculaire sprintkwalificatie

Lees ook: 50.000 euro boete voor Verstappen na aanraken auto Hamilton

Lees ook: Valtteri Bottas: “Moest zien te overleven tot het einde”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden