Hamilton hoopt op positieve toekomst voor Vettel

Steiner-melbourne

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft veel bewondering voor de manier waarop Sebastian Vettel omgaat met zijn aankomende vertrek bij Ferrari. Het laat volgens de Brit zien hoe sterk Vettel is. Hamilton hoopt dan ook dat de toekomst iets positiefs voor de Duitser biedt.

"Ik zag de moeilijke race die hij had op Silverstone, alles wat ik kan doen is empathie en begrip tonen voor de positie waarin hij zich bevindt", zei Hamilton tegenover onder andere Motorsport. Vettels contract loopt in principe eind dit seizoen af. Het team van Ferrari heeft een tijd geleden al laten weten niet verder te willen met de Duitser. De Spanjaard zal volgend seizoen zijn stoeltje bij Ferrari overnemen.

"Het kan geen geweldig gevoel zijn als je te horen krijgt dat het team niet met je verder wil, vooral als je naar een team komt en daar alles geeft", vervolgt Hamilton. "Ik denk dat hij zijn geweldige karakter en zijn toewijding aan de racerij laat zien met de manier waarop hij pusht en de manier waarop hij blijft proberen om het team te helpen. Ik hoop dat er voor de toekomst iets heel positiefs aankomt."

Racing Point

Sebastian Vettel heeft zelf al laten weten dat hij graag in de Formule 1 actief wil blijven. De Duitser zou in gesprek zijn met Racing Point, dat volgend jaar doorgaat onder de naam Aston Martin. Mocht hij daar niet terecht kunnen, dan zou hij eventueel nog bij Haas of Alfa Romeo aan kunnen kloppen.

Lees ook: Russell: “Spanje meest bevredigende race tot nu toe”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden