Hamilton hoopt voor zomer nieuw contract te tekenen

Hamilton-mercedes-spanje-2021

Lewis Hamilton hoopt voor augustus een nieuw contract te hebben bij Mercedes. Dat meldt hij aan Reuters. De Brit wil niet in dezelfde positie komen als tijdens de vorige contractonderhandelingen, toen hij pas begin dit jaar zijn contract verlengde.

Met zeven wereldtitels, honderd poles en 98 overwinningen is Hamilton de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. Het merendeel van deze records heeft hij voor het team van Mercedes behaald, dat sinds het hybride tijdperk de Formule 1 domineert door zeven jaar op rij alle wereldtitels binnen te slepen.

De 36-jarige heeft nog een contract voor dit seizoen nadat hij zijn contract in februari dit jaar verlengde, met de intentie om daarna door te gaan.

”Ik weet zeker dat het voor Toto ook niet goed uitkwam"

"We willen niet nog een keer in de positie komen waarin we in januari, februari zaten”, begint Hamilton. "Het heeft mijn hele winter verpest en ik weet zeker dat het voor die van Toto ook niet goed uitkwam. Natuurlijk hoeven we ons niet te haasten maar ik denk dat we verstandig moeten zijn en de gesprekken moeten beginnen", voegt hij eraan toe.

Volgens de 36-jarige zijn de onderhandelingen over een contract nooit eenvoudig en nemen die altijd veel tijd in beslag. Ondanks dat wil Hamilton graag voor de zomerbreak een nieuw contract hebben.

Een foto van Mercedes teambaas Toto Wolff die Lewis Hamilton knuffelt.
(c) Foto: Mercedes F1 / LAT Images

“Het zou geweldig zijn om voor de zomerpauze iets op papier te hebben"

"Ze zijn erg complex, het is nooit een eenvoudige procedure en hopelijk kunnen we binnenkort beginnen, zolang het niet afleid van mijn job voor dit seizoen. We hebben nog negentien races te gaan maar het zou geweldig zijn om voor de zomerpauze iets op papier te hebben."

Lees meer:

F1 aan Tafel: "Bottas rijdt als een buschauffeur"

Top & Flop Grand Prix Spanje, de race

Lewis Hamilton: "Veel geleerd over Verstappen deze race"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen