Hamilton: "Ik was erg blij er weer te zijn"

M226198

Lewis Hamilton mistte de tweede race in Bahrein vanwege een corona-besmetting. De Brit was vanochtend echter weer terug in de paddock en geeft aan dat hij erg blij was om weer terug te zijn.

De vrijdag begon met problemen voor Hamilton, die al snel aangaf problemen te hebben met zijn rempedaal. Hij geeft aan niet te weten of het te maken heeft met de aanpassingen die het team gedaan heeft om de auto klaar te maken voor Russell maar hij prijst zijn team voor het harde werk dat ze geleverd hebben.

Op de vraag of de zevenvoudig wereldkampioen het racen gemist heeft antwoord hij: 'Ja ik heb het inderdaad gemist.' Ik was erg blij vanochtend dat ik hier kon zijn.' Vervolgens wordt hem gevraagd of hij de race van vorig weekend gezien heeft. 'Ik heb delen gezien'. Zo antwoord de wereldkampioen kortaf. Het valt opnieuw op dat Hamilton niet ingaat op de prestatie van George Russell in zijn auto.

De afwezigheid en infectie leek Hamilton niet te hebben beïnvloed aangezien de man uit Stevenage meteen weer snel leek. Hij kan dit weekend het record van meeste aantal ronden aan de leiding van Schumacher verbreken als hij dertien ronden aan de leiding rijdt. Daarnaast kan hij de 300ste overwinning van een Brit in de Formule 1 op zijn naam schrijven. Alle reden dus voor Hamilton om ook voor de laatste race van het seizoen de motivatie op te brengen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen