Hamilton: "Kan niet geloven dat dit mijn honderdste pole is"

M266196-1

Lewis Hamilton pakte in Spanje de honderdste pole position van zijn Formule 1-carrière. Makkelijk was het echter niet. De Brit had veel last van onderstuur en vertelde daar tijdens het interview met Formula 1 over.

"Ik had veel last van onderstuur. De auto was erg lui en wilde niet insturen zoals ik dat wilde", begint Hamilton. De Mercedes-coureur besloot tijdens de kwalificatie dan ook wat dingen aan te passen. "Ik had wat dingen aangepast en daar voelde ik me een beetje nerveus over, je wilt natuurlijk altijd dat de auto beter wordt. Het blijft een beetje een gok, want je moet ook de race in gedachten houden."

M266676-700x467
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Volgens Hamilton zorgden de problemen ervoor dat hij tijdens de kwalificatie lange tijd een stukje achter Max Verstappen en Valtteri Bottas lag. Toch wist de Brit terug te komen. Tijdens Q3 zette hij in zijn eerste run de snelste tijd neer en niemand wist die tijd nog te verbeteren. "Q3 zag er goed uit. We zijn al het hele weekend sterk. De eerste ronde die ik reed tijdens Q3 was meteen de beste van die sessie."

Record van 100 poles

En met de pole voor de Grand Prix van Spanje op zak, heeft Hamilton nu ook het record van de meeste pole positions op zijn naam staan. "Ik kan niet geloven dat het mijn honderdste pole is. De mannen en vrouwen in de fabriek leggen de lat steeds hoger en ze geven nooit op. De steun die ik van ze krijg... Het is een droom voor me om met deze mensen te werken", vertelt een geëmotioneerde Hamilton. "Wie had gedacht toen we eind 2012 de beslissing maakten om een partnerschap aan te gaan, dat we samen 100 poles zouden pakken. Ik voel me extatisch alsof dit mijn eerste pole ooit is."

Lees ook: Lewis Hamilton pakt historische honderdste pole position

Lees ook: Ferrari: “Focus ligt bijna volledig bij 2022-auto”

Lees ook: Wolff: “Spelen geen stoelendans met Bottas en Russell”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden