Hamilton klaagt over slechte balans van de auto

M260633

Lewis Hamilton geeft aan dat het team nog veel werk te verzetten heeft op het gebied van de balans van de auto in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein. De Brit moest tijdens de trainingen op vrijdag genoegen nemen met een vierde en een derde tijd. Wel denkt Hamilton dat het team na de testdagen een stap in de goede richting gezet heeft.

“We hebben veel werk verzet in de afgelopen week en ik denk dat we wel een stap vooruit gezet hebben, maar er is nog steeds veel werk te verrichten”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen aan het einde van de vrijdag in Bahrein.

Door verandering in de banden en verminderde downforce, klaagt Hamilton, net als teamgenoot Bottas over een slechte balans in de auto. “De totale balans is veranderd en is niet zoals we zouden willen. Dit weekend lijkt het beter, maar het is nog steeds niet perfect. Ik weet dat we nog veel werk moeten verzetten, maar we blijven positief.”

M260854-e1616787342334-667x500
Foto: Mercedes-AMG (Steve Etherington)

Op de vraag of de Brit verrast is door de prestaties van Verstappen in de Red Bull geeft hij aan dat ze dit wel verwacht hadden. “We dachten wel dat Red Bull snel zou zijn, misschien nog wel sneller dan wat ze nu lieten zien. We weten dus wie er vooraan staat op dit moment. McLaren ziet er ook goed uit en het is mooi om te zien dat ze die stap hebben gezet.”

Het weer en de voorspelde toenemende wind voor de komende dagen zijn volgens Hamilton niet goed voor de auto. “Met de achterkant die al instabiel is, is dit weer niet ideaal. Als je bij een bocht aankomt en de achterkant beweegt zoek je het omslagpunt. Dat omslagpunt lag met meer downforce verder weg, maar nu bereik je dat kantelpunt veel sneller dan normaal.”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT1 en VT2
Lees ook: Bottas noemt Mercedes W12 'onbestuurbaar'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen