Hamilton: "Laatste ronde was beste deel van mijn race"

M279815

Lewis Hamilton heeft de ballen uit zijn broek gereden in Zandvoort. De Brit moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en kwam als tweede over de finish. Toch drukte dat de pret niet, want bij het podiuminterview met Robert Doornbos vertelde Hamilton enthousiast over hoe hij genoten had van het circuit ondanks de pittige race.

"Wat een race en wat een publiek. Dit was echt een geweldig weekend", begon Hamilton. De Brit probeerde de hele race lang de druk op Max Verstappen op te voeren, maar het lukte hem niet om ook daadwerkelijk toe te slaan. "Het is een mooi circuit, maar je kunt niet dicht achter een andere auto rijden. Het is net als Monaco, als je dicht achter een andere auto rijdt, verlies je downforce."

Lewis Hamilton / Mercedes / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Laatste ronde was beste deel van mijn race"

Naast dat het moeilijk was om een andere auto te volgen, was ook de keuze van Mercedes om naar gebruikte mediums te gaan bij de tweede stop, een beetje ongelukkig. Dat beaamde Hamilton in gesprek met Ziggo Sport. Verder maakte het verkeer het soms lastig om het gat echt dicht te rijden. "Ik heb zo hard geracet als ik kon, maar Max was te snel voor ons. Het leek alsof het verkeer voor hem aan de kant ging. Navigeren in het verkeer was erg lastig. Red Bull was sterker."

Hoewel de race pittig was, genoot Hamilton wel. Vooral de laatste rondes vond hij heerlijk. "Dit circuit is geweldig!", stelde Hamilton. Met nog slechts een paar rondes te gaan dook de Mercedes-coureur de pits in voor een nieuw setje softs. Hij wilde namelijk de extra punt voor de snelste ronde binnenhalen. Het was juist die ronde op nieuwe banden, waar Hamilton enorm van genoot. "Die laatste ronde van het beste deel van de race voor mij. Met een lichte auto op volle snelheid op dit circuit rijden, is heerlijk."

Verwachtingen voor Monza

Lang de tijd om van deze race te genieten hebben de coureurs niet. De race in Monza staat namelijk alweer op de planning voor volgend weekend. Wat de kansen voor Mercedes daar precies zullen zijn, kan Hamilton nog niet zeggen. Dat het ook in Italië spannend gaat worden, weet hij echter wel. "Red Bull heeft vorige race de auto geüpgraded. Deze week kwamen we niet bij ze in de buurt, dus we zullen zien hoe het in Monza gaat."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Zandvoort was saaie race voor mij”

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig op Zandvoort

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 3 Feature Race Zandvoort

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden