'Hamilton moet bij Ferrari Schumachers record verbreken in 2021'

LewisHamilton

Martin Brundle heeft tegenover de Evening Standard laten weten dat hij Lewis Hamilton graag bij Ferrari ziet rijden in 2021.

Brundle wordt enthousiast van het vooruitzicht van Hamilton die Schumachers record van zeven wereldtitels kan verbreken bij Ferrari in 2021. Daarvoor zal Hamilton dit jaar wel wereldkampioen moeten worden.

"Ik hoop dat hij naar Ferrari gaat, omdat dat een geweldig verhaal zou zijn. Om daar naar toe te gaan, een 'Michael Schumacher' te doen en het kampioenschap met drie verschillende teams te winnen, is indrukwekkend," zei Brundle tegenover de krant.

De rijdersmarkt bij de topteams ligt nog behoorlijk open, ook al zijn Max Verstappen en Charles Leclerc verzekerd van hun stoeltjes voor 2021 bij respectievelijk Red Bull en Ferrari. De contracten van Hamilton en Sebastian Vettel zijn daarentegen aflopend.

De oud-coureur snapt echter dat Hamilton niet over één nacht ijs kan gaan: "Ze zijn waarschijnlijk het beste team, betalen hem een karrenvracht aan geld en hij kan de rest van zijn leven Mercedes-ambassadeur zijn. Je moet hier lang en hard over nadenken voordat je weg kan lopen om alleen maar de kleur van je team te veranderen." Daarnaast is het natuurlijk onduidelijk hoe Ferrari gaat presteren het komende jaar, maar zegt Brundle: 'Als ik de pet op had als manager, zou ik hem zeggen dat hij nergens heengaat. Als fan zou ik zeggen, ga naar Ferrari en geef ons iets om naar uit te kijken.'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen