Hamilton na dominante zege: “Was vandaag super gefocust”

EfjRv7HWAAwg5VJ

Lewis Hamilton boekte in Barcelona zijn 88ste overwinning uit zijn carrière. De Brit had na de start de race onder controle en bouwde in het vervolg van de wedstrijd zijn voorsprong gestaag uit.

Alhoewel voorafgaand aan de wedstrijd nog met belangstelling werd uitgekeken naar de potentiële bandenslijtage bij Mercedes, bleek daar tijdens de wedstrijd voor het team geen enkele reden tot zorg toe. Hamilton vertelt na afloop van de race dat het team daar hard aan gewerkt heeft: “Het voelde vandaag super goed aan. Een fantastische prestatie van het team. Het kwam voor ons als een verrassing, want we hadden vorige race de problemen met de banden. Het managen van de banden ging vandaag erg goed. Wat er vorig weekend mis ging, heeft ons juist in staat gesteld vandaag zo goed voor de dag te komen. Ik had niet eens door dat het de laatste ronde was, zo gefocust was ik. Ik had nog veel langer door kunnen gaan.”

Hamilton hoefde voor zijn laatste pitstop niet naar achteren te kijken, omdat hij een flink gat had opgebouwd. De Mercedes-coureur koos er voor om zijn team te overrulen en voor het medium rubber te kiezen in plaats van de zachte band. “Ik heb voor de race goed nagedacht over hoe de banden zich gedragen, welke banden we konden gebruiken en welke strategie we zouden kunnen toepassen. Ik kon de bandenslijtage beter onder controle houden dan we hadden gepland en ik dacht zelfs even aan een eenstopper. Maar onze strategie was goed en er was geen noodzaak om risico’s te nemen. Daarom koos ik voor een nieuw setje medium banden.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden