Hamilton na recordoverwinning: “Dit is een enorme eer”

SI202010100385_hires_jpeg_24bit_rgb

Lewis Hamilton trok tijdens Grand Prix van de Eifel de overwinning naar zich toe. De Brit profiteerde van een fout van Bottas en controleerde daarna de race. Voor Hamilton betekent het ook zijn 91ste overwinning, evenveel als Michael Schumacher. Na afloop kreeg de Brit uit handen van zoon Mick de Mercedes-helm van Schumacher uitgereikt.

Hamilton leek bij de start van de race al teamgenoot Bottas te verschalken, maar de Fin knokte zich knap terug. De Brit genoot van het duel. “Ik had een goede start en zat naast Valtteri. We stuurden beiden met onderstuur de eerste bocht in en probeerde hem ruimte te laten. Hij zat daarna in mijn dode hoek, dus ik wist niet waar hij zat. Ik nam de volgende bocht wijd en toen kwam hij geweldig terug onderdoor. Ik was erg onder de indruk van zijn inhaalactie.”

Hamilton sloot dus achter zijn teamgenoot aan en kreeg de leiding in de schoot geworpen, nadat Bottas een remfout maakte in de eerste bocht. “Ik probeerde bij hem aan te haken, terwijl ik op mijn banden lette. Ik zag dat hij last had van graining op zijn banden, dus ik wist dat ik de druk bij hem op moest voeren. Het was absoluut geen eenvoudige race. De Red Bulls waren snel. Max reed enorm goed. De enige kans die hij had was bij de herstart, maar ik had de situatie goed onder controle en kon een gat trekken. Maar uit de snelheid die hij liet zien op het eind, blijkt dat we nog een mooi gevecht kunnen verwachten.”

Met zijn overwinning komt Hamilton ook op gelijke hoogte met het aantal Grand Prix overwinningen van Michael Schumacher: 91. Hamilton kreeg uit handen van Mick Schumacher de helm van Schumi uit 2012 overhandigd. De zesvoudig wereldkampioen kan het nog amper bevatten: “Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Je groeit met iemand op en ziet iemand rijden en bent er zelfs fan van. Hij heeft zoveel betekent voor de sport. Ik kan me nog herinneren dat ik altijd Michael was in de Grand Prix 2 game. Niemand had verwacht dat na zijn dominantie iemand, laat staan ikzelf, in de buurt zou komen van Michaels record. Dit is dus een enorme eer en ik zal er even aan moeten wennen. Pas toen ik de pitstraat in reed besefte ik dat ik zijn record heb geëvenaard.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen