Hamilton over komende races: “Gaat lastig worden"

26 okt 2021 door Hidde Wissels
Hamilton-austin-2021

Lewis Hamilton voorziet dat Red Bull Racing sterk voor de dag komt in Mexico en Brazilië. Volgens de Brit heeft het verleden uitgewezen dat Red Bull daar de favoriet zal zijn. 

De zevenvoudig wereldkampioen zag concurrent Max Verstappen zes punten uitlopen in het wereldkampioenschap. Daardoor staat de Nederlander nu twaalf punten voor met nog vijf races voor de boeg.

“Ze hebben het geweldig gedaan"

Volgens Hamilton was Red Bull Racing op alle bandencompounds het snelst op het Circuit of the Americas, dat bekend staat als een ‘Mercedes-circuit’. “Ik weet niet wat we anders hadden kunnen doen”, vertelt Hamilton aan Motorsport.com. "Ik zal het er met het team over hebben. Ze hebben het geweldig gedaan, dit was echt alles wat we hadden”, aldus Hamilton.

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Grand Prix Amerika
Foto: Mercedes AMG F1 / Jiri Krenek

De volgende twee Grands Prix zijn in Mexico en Brazilië, circuits waar de laatste edities Red Bull Racing erg sterk is. Hamilton weet dat hem een zware klus te wachten staat. “We krijgen nu twee circuits waar Red Bull doorgaans heel erg sterk is. Het gaat dus absoluut heel erg lastig worden”, voorspelt hij.

Teambaas Toto Wolff denkt dat Hamilton wel de winst had kunnen pakken op COTA. Hamilton nam na de start de leiding over van Verstappen en was snel op de harde band. "We moeten dit weekend nalopen van vrijdag tot en met zondag. Waar hebben we een verkeerde inschatting gemaakt, waar zijn we de fout in gegaan en wat ging wel goed? Er zullen absoluut genoeg positieve punten te halen zijn uit dit weekend. Ja, Hamilton had kunnen winnen. We reden voorop en waren heel erg sterk op de harde compound”, besluit Wolff.

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk"

Lees ook: Larry Ten Voorde kampioen in Porsche Carrera Cup Duitsland

Lees ook: Olav Mol: “Dit zijn wel heftige potjes hoor"

26 okt 2021 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen