Hamilton over tweede startplek: "Enorme verrassing"

M287646

Lewis Hamilton was vooral enorm verbaasd na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. De Brit wist verrassend genoeg de tweede startplek te pakken, terwijl Mercedes verwacht had dat beide Red Bull-bolides er met de eerste startrij vandoor zouden gaan. "Het was een enorme verrassing", stelde Hamilton na afloop tegenover Ziggo Sport.

"Valtteri heeft het erg goed gedaan", benadrukte Hamilton meteen. Zijn Finse teamgenoot wist namelijk dominant pole position te pakken. Daarmee heeft het team van Mercedes de hele eerste startrij in handen en dwingt het Red Bull Racing in de achtervolgende positie. "Het echte teamwerk begint op zondag, maar een eerste en tweede startplek zijn erg fijn. Ik ben ervan onder de indruk."

Lewis Hamilton / Valtteri Bottas / Mexico / 2021 / Mercedes
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Hadden gerekend op derde en vierde startplek"

Op de vraag of de start van de race strategisch aangepakt gaat worden om zo de leidende positie van Bottas naar Hamilton te verschuiven, zegt de Brit het volgende. "Ik denk dat er zo'n duizend elementen zijn die cruciaal zijn, dus de start is daar slechts één van." Daarnaast had het team er volgens hem nooit rekening mee gehouden dat een hele eerste startrij überhaupt tot de mogelijkheden behoorde. "We waren het hele weekend aan het plannen dat we als derde en vierde zouden starten om te kijken hoe we dan de overwinning nog zouden kunnen pakken. We hadden dit niet aan zien komen, dus alles verandert nu."

Lees ook: Max Verstappen: “P3 beter dan P2”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Een van mijn beste ronden ooit”

Lees ook: Valtteri Bottas pakt pole position voor GP van Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden