Hamilton: ''Red Bull is een grotere bedreiging volgend jaar''

21 dec 2020 door Hidde Wissels
Hamilton-Abu-Dhabi-2020

Lewis Hamilton denkt dat Red Bull Racing, met de komst van Sergio Perez, volgend jaar een grotere bedreiging vormt voor Mercedes dan het afgelopen seizoen. De Mexicaan gaat Alexander Albon vervangen als teamgenoot van Max Verstappen. 

Hamilton maakte een vergelijk toen hij nog voor het team van McLaren reed en zijn teamgenoot Heikki Kovalainen was. Hij moest het dan meestal in zijn eentje opnemen tegen het Ferrari-duo Felipe Massa en Kimi Raikkonen. Een zelfde situatie waarin Verstappen de afgelopen jaren zat.

''Met alle respect voor Alex, maar in de races die we hebben gehad, waren het Valtteri en ik tegen Max", zegt Hamilton aan Autosport. ''Max bevindt zich in een positie die ik ook heb meegemaakt, toen ik voor McLaren reed. Ik reed in de leidende auto en de tweede auto deed niet mee aan de strijd voorin. Dat maakte het voor Ferrari een stuk makkelijker om te winnen op basis van strategie.''

Perez reed een sterk seizoen in 2020, waarin hij zijn eerste overwinning boekte en vierde werd in het wereldkampioenschap. Ook op Hamilton heeft de 30-jarige veel indruk gemaakt.

"Ik denk natuurlijk dat dit Red Bull sterker maakt, vooral omdat Sergio ontzettend goed gepresteerd heeft het afgelopen seizoen. Sergio heeft dit jaar ongelooflijk goed gereden en verdiende echt een zitje, dus ik was zo blij om te horen dat hij een kans kreeg bij één van de topteams. Ik denk dat het een spannende strijd wordt om hem tegen Max te zien strijden. En dat zal het voor ons als team veel moeilijker maken. We zullen ons echt moeten verbeteren, want dit wordt een strijd die we al een tijd niet meer hebben gezien, dat we het tegen twee coureurs uit hetzelfde team moeten opnemen. Maar we genieten ervan als team, dat is waar we naartoe werken. We houden van een uitdaging en het zal het nog veel spannender maken'', besluit Hamilton.

21 dec 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen