Hamilton rekent niet op snelle terugkeer Lauda

lauda

Volgens vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal zijn adviseur bij Mercedes, Niki Lauda, niet spoedig terugkeren in de paddock. De Brit denkt dat de Formule 1 legende langere tijd nodig zal hebben om te herstellen van zijn longtransplantatie.

'Geheim plan'

Hamilton reageert daarmee op uitspraken van voormalig Formule 1-preses Bernie Ecclestone, die verwachtte dat Lauda een “geheim plan” smeedde om terug te zijn voor het seizoenseinde, in Abu Dhabi. Ecclestone baseerde zich op uitspraken van de doktoren van Lauda die verwachten dat de 69-jarige er helemaal bovenop komt en zelfs weer zal kunnen rijden en vliegen.

Toch denkt Hamilton dat Abu Dhabi te vroeg komt voor de Oostenrijker: “Het zou fantastisch zijn hem op zijn benen te zien staan, maar ik verwacht dat niet en denk ook niet dat we dat van hem moeten verwachten. Je schakelt niet zomaar even een long uit. Hij was dicht bij de dood. Niki (Lauda) heeft erg veel gewicht verloren”, aldus de Mercedes-coureur. “Ik ga er in ieder geval niet van uit”, aldus Hamilton over de vermeende plannen van zijn mentor, die in 1976 bijna levend verbrandde na een crash tijdens de Duitse Grand Prix van dat jaar. “Maar ja", zo voegde Hamilton er aan toe, "het ís Niki, en dus is alles mogelijk.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen