Hamilton richt commissie voor meer diversiteit op

M226198

Lewis Hamilton richt in samenwerking met de Royal Academy of Engineering de Hamilton Commissie op. Het doel van de commissie is het bevorderen van diversiteit in autosport. 

De zesvoudig wereldkampioen mengde zich de afgelopen weken meerdere keren in het wereldwijde protest tegen racisme. Hij riep onder andere collega's op om zich uit te spreken tegen racisme. In de Sunday Times heeft Hamilton vandaag bekend gemaakt dat hij in samenwerking met de Royal Academy of Engineering een commissie opricht die streeft naar meer diversiteit in de autosport. De Hamilton Commissie gaat onderzoeken hoe via autosport meer zwarte jongeren betrokken kunnen raken bij wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (afgekort STEM-vakken). Deze jongeren moeten uiteindelijk terechtkomen bij een autosport team of een ander bedrijf in de technische sector.

"De commissie onderzoekt verschillende zaken, waaronder het ontbreken van rolmodellen en loopbaanbegeleiding op scholen, mogelijkheden om meer zwarte jongeren te betrekken bij buitenschoolse STEM-lessen, belemmeringen die voorkomen dat mensen met diverse achtergronden kunnen toetreden tot de race-industrie, en problemen rondom de sollicitatieprocedures die ertoe leiden dat minder afgestudeerde zwarte jongeren een technische beroep kunnen uitoefenen", vertelt de Brit.

"De tijd van symbolische gebaren is nu wel voorbij", vervolgt Hamilton. "Ik hoop dat de Hamilton Commissie echte, tastbare en meetbare veranderingen mogelijk maakt. Als ik over twintig jaar terugkijk, wil ik zien dat de sport die een verlegen, zwarte jongen uit de arbeidersklasse van Stevenage zoveel kansen heeft gegeven, net zo divers wordt als de complexe en multiculturele wereld waarin we leven. ”

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen