Hamilton snelste in VT2 Grand Prix van Bahrein, Verstappen P2

door Tim Koenders
AP-1YVAQU28D2111_hires_jpeg_24bit_rgb

De tweede vrije training in Bahrein is verreden en Hamilton liet de snelste tijd noteren. Verstappen was ruim drie tienden langzamer, Bottas sloot de training af als derde. De training werd twee keer onderbroken, één keer omdat Albon keihard de muur raakte en één keer omdat er een hond op het circuit liep.

Net als in de eerste training werd er ook tijdens de tweede training van de coureurs verwacht een aantal ronden op de prototype band te rijden, dat zijn de banden voor volgend seizoen. Russell en Raikkonen waren er in de tweede training gewoon weer bij. Iedereen op Giovinazzi en Norris na ging direct op de prototype band naar buiten. Het was in de openingsfase erg druk op de baan. Gasly had even last van Bottas en Verstappen werd bijna van de baan gereden door een Racing Point.

https://twitter.com/F1/status/1332342687299727360

Mercedes besloot om langer door te rijden op de prototype banden. De meeste anderen kozen ervoor de banden voor dit weekend te gaan gebruiken. Mercedes was op die banden totaal niet met rondetijden bezig. De beide mannen stonden op de laatste twee plekken na een half uur. Op dat moment stond Verstappen bovenaan de tijdenlijst.

Hoe rustig het eerste gedeelte verliep zo spectaculair begon de tweede helft van de training. Met nog 43 minuten te gaan schreef Albon zijn Red Bull volledig af. Bij het opkomen van het rechte stuk kwam hij te wijd uit. Naast de baan was er weinig grip en kreeg hij last van overstuur. De Thai kon zijn auto niet meer opvangen en klapte hard in de muur. Hij kon zelf uit de auto komen en leek in orde maar hij moest zich wel melden bij het medische centrum. De eerste rode vlag van het weekend was een feit.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1332351862423556098

Ruim 10 minuten later leek het erop dat de training weer kon worden hervat maar Ricciardo spotte een hond op het circuit. De eerste auto’s gingen naar buiten en binnen een aantal seconde was er ook een tweede code rood. Na weer een aantal minuten kon de training daadwerkelijk worden hervat.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1332355814166835202

Bij de herstart focuste de meeste coureurs op de longruns. Lewis Hamilton deed dat niet want hij had nog geen snelle ronde staan. Met zijn eerste ronde ging hij direct naar de eerste plaats ruim drie tienden voor Verstappen. De overige coureurs verbeterden zich niet meer waardoor Hamilton het snelste was tijdens de tweede training.

De volledige uitslag van de tweede vrije training:

Uitslag-VT2-Bahrein--700x394
(c) Twitter Formula 1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen