Hamilton het snelst in VT2, Verstappen P8

door Tim Koenders
1920x1080-Max-Verstappen-Christian-Horner-Red-Bull-Racing-2019

Het team van Mercedes was in de eerste training het snelst, ook in de tweede vrije training van het seizoen had Mercedes de twee beste tijden. Hamilton was het snelst met een 1.04.304 gevolgd door Bottas en Perez. Gasly was in VT2 de meest productieve coureur met 51 ronden.

Aan het begin van de training was het Grosjean die direct naar buiten ging. De Fransman had in de eerste training remproblemen waardoor hij weinig heeft kunnen rijden. Die problemen lijken opgelost te zijn aangezien hij gelijk meerdere rondes achter elkaar heeft gereden.

Na 13 minuten gereden te hebben was de eerste gele vlag van de training een feit. Daniil Kvyat spinde in bocht 1 maar wist de auto uit de muur te houden. Ongeveer 2 minuten later spinde debutant Nicholas Latifi op hetzelfde punt. Het is een lastige bocht want in de eerste training was het Max Verstappen die zich daar ook verslikte.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1279042550570061824

Na ruim een half uur gereden te hebben is het Bottas die aan de leiding ging. Hij wist als eerste de snelste tijd van VT1 te verbeteren. Op dat moment gaat de andere Fin in de Formule 1 door het grind. Kimi Raikkonen verliest zijn auto even in sector 2 en gaat door de grindbak. Gelukkig voor hem kon hij gewoon zijn weg vervolgen.

Met nog een half uur te gaan is het Max Verstappen die hetzelfde doet als Raikkonen. In dezelfde bocht is het de Nederlander die ook door het grind moet. Ook hij kon zijn weg gewoon vervolgen. Dit was het tweede momentje van Verstappen van vandaag nadat hij in de eerste vrije training spinde in bocht 1.

Aan het lijstje met coureurs die spinden in bocht 1 mag ook Alexander Albon zichzelf toevoegen. Ook hij had problemen met de eerste bocht. De Red Bulls hebben vandaag meerdere keren een gele vlag veroorzaakt. Of dit wat zegt over de balans van de auto is maar de vraag. Het kan ook zijn dat beide mannen gewoon de limiet aan het zoeken zijn.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1279055472788717568

 

Op een aantal spins, uitstapjes door het grind en blokkerende wielen na is de eerste dag relatief rustig verlopen. Grosjean heeft in de eerste training wel problemen gehad maar verder zijn er geen coureurs geweest met grote problemen. In de tweede training zat het team van Racing Point er weer goed bij. Het is afwachten of het team in de kwalificatie en de race ook zo dicht bij de kop van het veld staat.

Morgenmiddag om 12.00 uur wordt de derde vrije training gereden, later die dag om 15.00 uur staat de kwalificatie op het programma. Dit allemaal ter voorbereiding op de eerste Grand Prix van het jaar aankomende zondag om 15.10 uur.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden