Hamilton sprak met Wolff over keuze tweede Mercedes-coureur

M249876

Lewis Hamilton heeft naar eigen zeggen wel degelijk gesprekken gevoerd met Mercedes-teambaas Toto Wolff met betrekking tot de invulling van het tweede stoeltje bij het team voor 2022. Wolff had eerder aangegeven dat Hamilton geen invloed wilde uitoefenen op deze keuze, maar dat blijkt nu volgens de Brit toch anders te liggen. 

Het team van Mercedes staat voor een belangrijke keuze voor het aankomende seizoen. Het contract van de zevenvoudig wereldkampioen is reeds verlengd, maar wie zijn teamgenoot gaat worden is nog onbekend. De naam van George Russell wordt veelvuldig genoemd als vervanger van Valtteri Bottas. Hoewel de Fin ook niet uitgevlakt mag worden om nog een jaar voor Mercedes uit te komen.

Voorkeur Bottas

Hamilton heeft al laten weten dat hij het niet erg zou vinden als Bottas zou blijven. Het duo werkt goed samen en er is volgens de Brit een goede sfeer binnen het team. Ondanks het feit dat Wolff heeft aangegeven dat Hamilton zich niet bemoeit met de rijderskeuze heeft Hamilton tegenover Motorsport.com laten weten dat hij er wel degelijk met Wolff over praat.

Lewis Hamilton / Valtteri Bottas / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Toto (Wolff red.) is een goede leider en zoals ik al vaker heb aangegeven staan we continue met elkaar in contact. Natuurlijk praten we dan ook over deze dingen." Hamilton laat weten dat de uiteindelijke keuze bij Wolff en het bestuur van Mercedes ligt. "Maar ook ik ben onderdeel van het team en natuurlijk zal ik het besluit steunen."

Lees ook: Verstappen: “Lopen nog steeds achter op Mercedes”

Lees ook: Maak kans op 3.333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel 

Lees ook: Kijk LIVE mee in de studio op Spa-Francorchamps

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden