Hamilton steunt beslissing annulering Grand Prix van Australië

M226198

Lewis Hamilton steunt de beslissing van de Formule 1 om niet te rijden in Australië naar aanleiding van het coronavirus. Zo heeft de Brit via zijn sociale media-kanalen laten weten.

"Jammer genoeg is dit de juiste beslissing. Niemand wil dit, we willen allemaal in onze auto en racen, maar we moeten realistisch zijn en moeten gezondheid en veiligheid op de eerste plaats zetten."

Hamilton liet op de donderdag al weten verbolgen te zijn over de gang van zaken in Australië. Volgens hem zijn de commerciële belangen blijkbaar te groot om de race te cancelen. De ernst van de situatie werd volgens hem onderschat en hij maakte zich zorgen over de gezondheidssituatie van ouderen die aanwezig waren op de paddock.

In zijn statement benadrukt hij nog eens de ernst van het coronavirus: "De realiteit is, dat dit zeer serieus is met mensen die dagelijks overlijden, vele mensen ziek en zelfs als ze niet ziek zijn, er toch financieel door geraakt worden. (...) Ik weet dat het een teleurstelling is, sport verbroedert ons in moeilijke tijden, maar het is de juiste beslissing."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen