Lewis Hamilton tevreden met pole: "Geweldig circuit"

M283739

Na een spannende strijd op het circuit van Istanbul Park, wist Lewis Hamilton pole position te bemachtigen. Voorafgaand aan de kwalificatie was al bekend dat de Brit tien plekken gridstraf zou krijgen wegens het vervangen van de verbrandingsmotor. Uiteindelijk betekent dit dat hij de Grand Prix van Turkije als elfde van start zal gaan. 

Met het vooruitzicht van een gridstraf van tien plekken, heeft Hamilton goede zaken gedaan in Turkije. Dankzij het behalen van pole position, kan de Brit de race namelijk starten vanuit het middenveld. Hamilton gaf dan ook aan zeer tevreden te zijn met het resultaat, ook is hij blij om weer in Turkije te mogen racen. "Het circuit is geweldig, voornamelijk met de hoeveelheid grip die we hier hebben", vertelde de zevenvoudig wereldkampioen na afloop van de kwalificatie bij Paul di Resta. Ondanks het goede resultaat was het geen makkelijke kwalificatie. "De sessie in het algemeen was tricky en bij aanvang was het opwarmen van de banden een lastige taak."

'Inhalen wordt lastig'

Gezien het feit dat de verbrandingsmotor van Hamilton voor de vierde keer is vervangen, resulteert dit in een gridstraf van tien plaatsen bij de race. Hierdoor verwacht de Brit dat het een pittige race gaat worden. Om aan te geven dat inhalen niet altijd even makkelijk is, benoemde Hamilton de afgelopen race in Rusland als voorbeeld waarbij Max Verstappen moeite had om coureurs met een vergelijkbare racepace in te halen. "Inhalen is lastig en we rijden allemaal op dezelfde banden. Máár we hebben het lange rechte stuk achteraan op het circuit, dus we gaan zien wat we kunnen doen."

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in kwalificatie GP van Turkije

Lees ook: Pirelli vreest: "Te agressieve bandenkeuze gemaakt" 

Lees ook: Szafnauer: "Mening fans sprintkwalificatie belangrijk" 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen