Hamilton topt derde vrije training, Vettel laatste

M240289

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de derde vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps. Esteban Ocon eindigde verrassend als tweede. Max Verstappen kon geen representatieve tijd neerzetten en werd zesde. De gifbeker voor Ferrari is nog niet leeg, want Vettel besloot de sessie als laatste.

De derde vrije training startte onder typische Spa omstandigheden: het was fris en dreiging van regen was constant aanwezig. Haas-coureurs Magnussen en Grosjean besloten na de problemen met hun motoren op vrijdag dan ook snel het asfalt op te zoeken om meters te maken. Ze bleven lange tijd de enige twee coureurs met een tijd op de klokken, mede omdat de eerste druppels uit de lucht vielen.

Het bleef bij een licht buitje en dus besloot het veld met nog 40 minuten op de klok ook naar buiten te gaan. De Haas-coureurs verdwenen langzaam naar de onderkant van de tijdenlijst en de geijkte namen vonden hun weg naar de top ervan. Bottas dook als eerste onder de 1 minuut en 44 seconde. Verstappen sloot aan op slechts 83 duizendsten.

Ook vandaag waren er weer problemen voor iemand met een Ferrari motor. Kimi Räikkönen moest halverwege de sessie zijn Alfa Romeo in de pits parkeren, maar kon uiteindelijk toch nog een aantal rondjes afwerken.

Aan het einde van de vrije training gingen de coureurs nog één keer buiten voor hun kwalificatie run. Ocon was de eerste die een nieuwe snelste tijd liet noteren. Hamilton dook echter ruim twee tienden onder de tijd van de Fransman. Bottas maakte in zijn eerste vliegende ronde een grote fout in La Source en kon zich niet verbeteren. Verstappen had last van verkeer in zijn ronde en eindigde de training als zesde.

Ferrari lijkt ondertussen het lek nog steeds niet boven te hebben. Na de dramatische vrijdag, waren beide coureurs ook nu weer aan vechten om de scharlaken rode bolide op de baan te houden. Leclerc en Vettel kwamen ook vandaag snelheid tekort en kwamen niet verder dan de 17e en de laatste plaats.

VT3_BE-700x394
(c) Formula 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden