Hamilton verloor zes tienden per ronde door schade

SI202104190121_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Lewis Hamilton verloor in de openingsfase van de Emilia-Romagna Grand Prix zes tienden per ronde door de schade aan zijn voorvleugel. Gelukkig voor hem mocht Mercedes tijdens de rode vlag zijn voorvleugel vervangen.

Max Verstappen en Lewis Hamilton reden naast elkaar op de eerste remzone af in de openingsronde van de Emilia-Romagna Grand Prix, ze remden ongeveer even laat. Verstappen zat aan de binnenkant en liet zijn auto naar de buitenkant lopen. Hamilton moest aan de buitenkant over de hoge kerbs en reed daardoor een stuk van zijn voorvleugel kapot. Volgens het team van Mercedes kostte dit hem zes tienden per ronde.

M263322-700x467
Foto: Mercedes-AMG / LAT Images

Mercedes blikt na afloop van een grand prix terug aan de hand van vragen van de fans. Eén van de vragen ging over de schade aan de auto van de wereldkampioen. Andrew Shovlin, engineering director bij Mercedes, gaf aan dat het veel tijd kostte, in de openingsfase zelfs zes tienden per ronde.

Het kapotte gedeelte bleef een tijdje aan de auto hangen, toen dit later tijdens de race eraf viel was dat goed nieuws voor het team. Achteraf zagen ze dat de schade toen nog maar twee tot drie tienden per ronde kostte. Tijdens de rode vlag mocht Mercedes de voorvleugel vervangen waardoor Hamilton zich terug kon vechten naar een tweede plaats.

Lees ook: Hamilton test Pirelli’s 18 inch banden voor 2022

Lees ook: Video: Eerste virtuele ronde op Formule 1-circuit van Miami

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden