Hamilton: “Voelde als drie races op één dag”

M243406-1

Lewis Hamilton schreef de allereerste Toscaanse Grand Prix op zijn naam. De Brit hield tijdens een chaotische race zijn hoofd koel en hield teamgenoot Bottas achter zich.

Na afloop van de race toonde Hamilton zich uitermate content met zijn zesde overwinning van het seizoen. “Het voelde als drie races op één dag. Het was ontzettend zwaar vandaag. Op deze fantastische baan, met de warmte en met de druk die Valtteri de hele race op mij zette was het niet eenvoudig. Om je bij elke herstart weer helemaal op te laden is zwaar.“

Hamilton werd tijdens zijn eerste stint wat eerder naar binnen gehaald, omdat teamgenoot Bottas met bandenproblemen kampte. Beide Mercedes-coureurs werd daarna gevraagd om van de kerbstones weg te blijven. Volgens de Brit waren er echter geen grote problemen: “Ik moest alleen wat eerder naar binnen komen vanwege de problemen bij Valtteri. En bij de laatste stint had ik gebruikte zachte banden eronder zitten en ik wist niet hoe lang die mee zouden gaan. Plots zat ook Valtteri mij op de hielen toen ik banden aan het sparen was. Het belangrijkste was om gezien het lange rechte stuk hier het gat op meer dan één seconde te houden, want ik wilde hem geen DRS geven.”

De Brit kan zich ook moeilijk realiseren dat hij op het circuit van Mugello een nieuwe mijlpaal bereikte: “Het voelt geweldig om hier nu te staan en 90 Grands Prix te hebben gewonnen.” Hamilton bouwt met zijn overwinning de voorsprong in het kampioenschap verder uit. De Brit staat nu 55 punten voor op stalgenoot Bottas.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden