Hamilton: ''We moeten Pirelli onder druk zetten''

M236845

Lewis Hamilton vindt dat Pirelli betere banden nodig heeft vanaf het seizoen in 2022. Dit om de fans de sport aan te laten spreken. Volgens de Brit wil de fan geen bandenmanagement zien. 

Hamilton won afgelopen zondag zijn vierde Grand Prix van het seizoen. De 35-jarige wist op overtuigende wijze te winnen en deed dat mede door goed zijn banden te managen. Hij gaf na de race echter toe dat hij niet geniet van het managementaspect van het racen.

Pirelli kwam vorig jaar met nieuwe ideeën voor de banden van dit jaar, maar die werden door de teams afgewezen. In plaats daarvan werden de 2019-banden nog een seizoen aangehouden en met de overstap naar het nieuwe 18-inch-formaat, dat nu is uitgesteld tot 2022, zullen dezelfde banden ook in 2021 worden gebruikt. Hamilton hoopt dat de coureurs op de nieuwe 18-inch banden hard kunnen racen.

"We moeten Pirelli echt onder druk zetten voor de toekomst'', vertelt Hamilton aan Autosport. ''Ze hebben eind vorig jaar helaas niet goed werk geleverd met de ontwikkeling van de 2020-band. Dus moesten we dezelfde band van 2019 meenemen naar dit seizoen. In het verleden maakten de coureurs geen deel uit van die discussie en daarom ben ik vorig jaar naar de meeting in Parijs geweest, als vertegenwoordiger van alle coureurs.''

Hamilton wil dat Pirelli banden produceert waarmee beter en dichter op elkaar geracet kan worden.

''Voor 2022 hebben we een betere band nodig. We hebben een band nodig die ons meer grip en meer veiligheid geeft en die ons in staat stelt om dicht op een andere auto te rijden. Dit geeft jullie en de fans een betere race om naar te kijken.''

''Op dit moment moeten we zoveel doen aan bandenmanagement en ik denk niet dat dat iets is wat de fans willen. Dat is niet wat een coureur wil om achter een andere auto, die een paar seconden voor ligt, de banden te moeten managen omdat de banden niet goed genoeg zijn. Daarom willen we Pirelli helpen om een betere band te kunnen ontwikkelen, als ze dat kunnen, want dat is nog de vraag'', besluit Hamilton.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen