Hamilton wint de Grand Prix van Steiermark, Verstappen P3

door Tim Koenders
red-bull-ring

Lewis Hamilton heeft zojuist de Grand Prix van Steiermark gewonnen. In de laatste fase van de wedstrijd was er nog een gevecht om P2 tussen Verstappen en Bottas. Uiteindelijk was het de Fin die de tweede plaats heeft weten te bemachtigen. Verstappen heeft genoegen moeten nemen met P3. 

De gehele top zeven besloot op de zachte band te starten. Bij de start was iedereen goed weg. In bocht 1 was het Ricciardo die een kleine touché had met Gasly, beide coureurs hebben gewoon hun weg kunnen vervolgen. Na het rechte stuk kwam het hele veld bij de volgende rem zone. Hier was serieuzer contact tussen de beide Ferrari ’s. Vettel verloor zijn complete achtervleugel en Leclerc had veel schade. De Duitser viel gelijk uit en Leclerc parkeerde zijn Ferrari een aantal rondes later ook. Na 6 ronden gereden te hebben zijn beide coureurs van het Italiaanse team uitgevallen.

https://twitter.com/F1/status/1282303798975881216

Carlos Sainz mocht de wedstrijd vanaf P3 aanvangen maar hij kon zijn positie niet lang behouden. De Spanjaard moest al vroeg in de wedstrijd Bottas en Albon aan zich voorbij laten gaan. Russell kende ook niet de beste openingsfase, hij ging door het grind en kon aansluiten achter zijn teamgenoot op de achttiende plaats.

In rondje 25 is het Verstappen die als eerste van de voorste mannen naar binnen gaat. Hij gaat naar de medium band en komt terug op plaats 3. Een ronde later lijkt ook Esteban Ocon binnen te komen voor nieuwe banden maar hij parkeert zijn Renault in de pit box. De Fransman is de derde uitvaller van de wedstrijd. Hamilton komt ook naar binnen en gaat net als de Nederlander naar de medium band. Bottas besloot langer buiten te blijven op de softs. Hij kwam pas in ronde 34 naar binnen, ook hij gaat naar de gele band.

https://twitter.com/F1/status/1282310682021634050

Perez had de hele wedstrijd de snelheid goed te pakken. Met zijn Racing point moest hij de race starten vanaf P17. In ronde 49 ging de Mexicaan Ricciardo voorbij voor de vijfde plaats. Dat was het moment voor Perez om aansluiting te zoeken met Albon. Binnen 10 ronde had hij het gat naar de Red Bull gedicht. Onderweg zette hij meerdere malen de snelste raceronde neer. In het gevecht om P4 raakte de beide mannen elkaar. Perez verloor daarbij een stuk van zijn voorvleugel.

Ondertussen heeft Bottas in de laatste fase van de wedstrijd het gat naar Verstappen weten te dichten. Met nog 5 ronden te gaan probeert de Fin Verstappen voorbij te gaan. De eerste poging slaagde nog niet maar een ronde later kon de Nederlander de Mercedes niet meer achter zich houden.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1282322542611570689

Verstappen ging nog naar binnen om het extra punt voor de snelste raceronde te pakken maar daar was zijn ronde niet snel genoeg voor. Door de problemen die Perez in de laatste rondes had verloor hij nog een plaats aan Norris. Ricciardo en Stroll kwamen net te kort om Perez nog in te halen. Alsnog heeft Perez een geweldige Grand Prix gereden startend vanaf de zeventiende plaats.

Volgende week rijden de teams in Hongarije de derde race van het seizoen. Op de Hungaroring gaat Bottas proberen zijn leiding in het kampioenschap te behouden.

De volledige uitslag:

Uitslag-Steiermark-700x394
(c) Twitter Formula 1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden