Hamilton wint GP Canada na tijdstraf Vettel, Verstappen vijfde

Lewis-Hamilton

Lewis Hamilton heeft zondag de Grand Prix van Canada gewonnen. De Brit kwam als tweede over de finish, maar schoof een plek op omdat Sebastian Vettel een tijdstraf kreeg. De Duitser eindigde als tweede, Charles Leclerc werd derde. Max Verstappen kwam in Montreal als vijfde over de finish.

Vettel kreeg de tijdstraf omdat hij Hamilton bijna de muur in had gedrukt. Vettel reed aan de leiding toen hij zich verremde en even het gras inschoot. Bij het opkomen van de baan kon Hamilton Vettel nog maar nipt ontwijken, waarna de Ferrari-rijder een tijdstraf kreeg.

Verstappen reed een sterke race, maar was niet bij machte om te strijden met de Mercedessen en de Ferrari's. De Nederlander reed op zijn harde band een lange eerste stint en wisselde twintig rondes voor het eind naar de mediumband. Hij kwam als vierde binnen en reed als zevende weer naar buiten.

Met verse banden had Verstappen geen moeite om voorbij de Renaults te komen waarna hij de vijfde plaats veiligstelde. Mercedes-coureur Valtteri Bottas eindigde als vierde.

De volledige uitslag van de Canadese Grand Prix:

F1-700x394
(c) F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen