Hamilton: "Zou graag start nog eens over doen"

53-friday-silverstone

Lewis Hamilton heeft de eerste plaats niet vast kunnen houden in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Brit kende een mindere start dan rivaal Max Verstappen en wist de leiding niet te behouden. Hamilton scoorde twee punten voor het wereldkampioenschap en zal zondag zijn thuisrace vanaf de tweede plaats aanvangen.

Verstappen was als een speer weg bij de start van de eerste sprintkwalificatie in de historie van de Formule 1. Hamilton ging in de eerste ronde nog wel even het gevecht aan met de Red Bull Racing-coureur, maar moest in Verstappen uiteindelijk zijn meerdere erkennen. "Ik heb alles gegeven, ik krijg een hoop energie van de fans hier en het spijt me dat ik niet gewonnen heb", liet Hamilton tegenover Jenson Button weten, die na afloop van de sprintkwalificatie de interviews deed vanaf een rijdende vrachtwagen over het circuit van Silverstone.

Fans / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Pirelli (Mark Sutton / LAT Images)

Op de vraag van Button of Hamilton het positief in kan zien dat hij slechts één punt verloren heeft op Verstappen in de sprintrace gaf hij aan dat ieder punt telt op dit moment. Wel zegt de Brit er zondag alles aan te willen doen om het negatieve om te buigen naar een positief resultaat. "We zullen zondag alles geven, maar zij (Red Bull Racing red.) zijn gewoon zo sterk. In de race reed hij bij me vandaan, ik kon niks doen om hem bij te houden."

Starts Red Bull

De zevenvoudig wereldkampioen vindt dat de starts van Red Bull Racing dit jaar erg goed zijn en dat Mercedes juist op het gebied van de start kracht verloren heeft. "We moeten gaan werken om dat te verbeteren, want het is nooit leuk om plaatsen te verliezen."


Button gaf aan dat Hamilton op zondag vanaf de plek start waar Verstappen vandaag startte en er dus zomaar een herhaling van de eerste ronde van zaterdag kan plaatsvinden. "Ik hoop het", was het antwoord van Hamilton "Argh, ik had gewild dat we deze start opnieuw konden doen. Gelukkig hebben we nog een race te gaan."

Geweldig weekend

Waar Hamilton voorafgaand aan het raceweekend in Silverstone sceptisch was over de sprintkwalificatie liet hij weten dat hij het weekend geweldig vindt met de kwalificatie op vrijdag. "Om de kwalificatie op vrijdag te hebben was zoveel leuker. Ik weet niet of dit de meest spannende race was, maar we moeten in de toekomst meer zulke dingen doen. Deze dingen maken het weekend een stuk leuker."

Lees ook: Unieke F1-beelden van Olav Mol via Instagram GPR

Lees ook: Valtteri Bottas: “Race wordt niet makkelijk”

Lees ook: Verstappen: “Wordt interessante battle voor overwinning”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden