Hamlin wint op de Homestead-Miami Speedway

door Tim Koenders
Hamlin-Nascar

Denny Hamlin heeft vannacht gewonnen op de Homestead-Miami Speedway. Dit was de derde overwinning van Hamlin van dit seizoen. De race werd even uitgesteld door het slechte weer maar na een lange zit was het Hamlin die de race op zijn naam wist te schrijven. Chase Elliott eindigt als tweede en Ryan Blaney eindigt als derde. Oftewel 3 verschillende merken in de top 3. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug op de race.

“Denny Hamlin won vannacht alweer zijn derde NASCAR race van het seizoen, we hebben pas 12 races gehad dus hij is goed in vorm. Deze race werd verreden op de Homestead-Miami Speedway en het was een lange zit. Dit kwam door bliksem in de regio rondom het circuit. Als het bliksemt wordt er niet gereden, dit komt deels omdat er in 2012 een vervelend ongeluk is geweest waarbij de bliksem op de tribune insloeg.”

“Hamlin was, zoals eigenlijk het hele jaar al, de hele race vooraan te vinden en was uiteindelijk het sterkst. De concurrentie was een beetje uitgeput en hij won dus zijn derde race van het jaar. Er was ook een goed optreden van Tyler Reddick, hij is namelijk een hele snelle rookie. Hij is nog niet van het niveau van Hamlin want die is momenteel de favoriet voor het kampioenschap. Hij is trouwens goed bevriend met basketballer Michael Jordan en het leuke was dat Hamlin het dansje van Michael Jordan nadeed. Dat dansje mocht hij ook wel doen want hij was gewoon de beste afgelopen nacht in NASCAR.”

De hele update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden